Informatie betreffende het Coronavirus

De veiligheid en gezondheid van onze passagiers staat voorop, bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa).

Corona-proof airconditioning


Wij hebben van een aantal touringcars de airco’s speciaal gemodificeerd zodat er altijd schone buitenlucht wordt aangevoerd en de ‘gebruikte’ lucht vervolgens weer naar buiten wordt afgevoerd. Naast deze innovatieve oplossing reinigen wij ook zeer regelmatig de aircofilters zodat de lucht corona-vrij blijft.

We houden ons aan onderstaande richtlijnen opgesteld door het Busvervoer Nederland:

  • We maken de bus extra vaak schoon en geven daarbij extra aandacht aan plekken die vaak aangeraakt worden, zoals de werkplek van de chauffeur, deuren en hoofdsteunen.
  • Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht gedurende de gehele reis.

Richtlijnen voor de passagiers: 
1. Vanaf 1 juli volle bezetting per bus
2. Mondkapje dragen is verplicht; dit geld voor alle passagiers vanaf 13 jaar
3. Stap niet in de bus wanneer u koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen heeft;
4. Houd u aan de regels. De chauffeur bepaalt wat mag en wat niet mag. Houd een passagier zich niet aan de richtlijn, dan kan de chauffeur de toegang verbieden;
5. Volg de onderstaande regels voor het instappen en het en uitstappen;
6. Loop niet in de touringcar, zodat u altijd zo ver mogelijk uit elkaar blijft;
7. Iedere passagier laadt en lost zo veel mogelijk zijn/haar eigen bagage;
8. De regelgeving van het land van bestemming op het moment van vertrek dienen te worden opgevolgd door de passagier en dit zal door de chauffeurs worden gecontroleerd.

Kinderen en jongeren in de touringcar:

  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt ook voor de touringcar. De kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen in de touringcar, de volwassenen hebben wel de plicht om een mondkapje te dragen.
  • Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar zijn wel verplicht om een mondkapje te dragen in de touringcar.

Wij volgen op dit moment de richtlijnen van het RIVM.
Wilt u meer weten over de huidige richtlijnen en mogelijkheden over het reizen per touringcar neemt u dan contact met ons op.