Busreizen Oostenrijk en Italië 

webshop facebook
tel+31 (0)75 621 61 56

Veelgestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen aan De Sneeuwberg over busvervoer en buspendels naar uw wintersportbestemming in Oostenrijk en Italië.

Algemene reisinformatie

Wat kan ik verwachten in een luxe touringcar?

Elke luxe touringcar is voorzien van bar, toilet en dvd. U wordt vervoerd in een Royal Class touringcar. Alle stoelen zijn uitgerust met een voetensteun, de rugleuning is verstelbaar en er is meer beenruimte dan bij een normale stoel.

Is het dragen van een veiligheidsgordel noodzakelijk in de bus?

Ja, in een rijdende bus of touringcar is het voor alle passagiers verplicht om de veiligheidsgordels te dragen, mits die in de bus aanwezig zijn. Wanneer deze aanwezig zijn is het dragen ervan verplicht en is het verboden om te lopen in een rijdende bus, behalve voor een toiletbezoek.

Mag ik roken in de bus?

Nee, sinds de wijziging in de tabakswet is het strikt verboden om te roken in de touringcar. Onderweg stoppen wij regelmatig, waarbij er ook gelegenheid is om te roken.

De Sneeuwberg busreizen rijdt in de wintermaanden van half december tot half maart naar de diverse wintersport bestemmingen in Oostenrijk en Italië.

Worden wij rechtstreeks naar onze wintersport bestemming gebracht?

Een beperkt opstapschema zorgt voor een bijzonder vlot verloop van de buspendel door Nederland. Bijzonder en uniek is dat u, nadat u bent ingestapt, vrijwel altijd plaats heeft genomen in de touringcar die u rechtstreeks naar uw bestemming in Oostenrijk of Italië brengt. Wij hebben géén centraal wisselpunt. 

Is er voor kinderen een ander tarief dan voor volwassenen?

Ja, kinderen tot 3 jaar reizen gratis mee (géén eigen zitplaats). Kinderen tot 3 jaar tellen niet mee als passagier. Een baby mag desgewenst op schoot worden vervoerd, mits de ouder zit op een stoel met veiligheidsgordel en deze ook draagt. Het kind zit los op schoot.
Uit het oogpunt van veiligheid en comfort, en zeker voor langere afstanden, adviseren wij om voor kinderen tot 3 jaar een eigen zitplaats te reserveren. Op deze zitplaats kan een maxi-cosi met de veiligheidsgordels bevestigd worden. Het kind kan dan met de gordels in de maxi-cosi worden vastgezet.
Voor kinderen tot 12 jaar hanteren wij een kinderkorting. Deze korting ligt tussen de € 15,- en € 30,- voor een enkele reis afhankelijk van periode en bestemming van uw favoriete wintersport bestemming.

Kan ik opstappen vanuit mijn woonplaats?

Sneeuwberg maakt gebruik van verschillende opstapplaatsen in Nederland. 


Bagage

Hoeveel bagage mag ik meenemen in de bus?

In verband met de beperkte bagageruimte in de bus of touringcars zijn er bagage voorschriften. Het is niet toegestaan voor andere dan uzelf bagage mee te nemen.

Per persoon mag het volgende worden meegenomen: 

 • 1 koffer of reistas van normaal formaat (max. 80x70x30 cm en max. 20 kg)
 • 1 paar ski's (met stokken) of één snowboard * 
 • 1 paar ski- of snowboardschoenen
 • 1 stuk handbagage (max. 40 x 25 x 20 cm en max ca. 2 kg)

 • * Bij een snowboard is het verplicht om de bindingen van het board af te halen. In een snowboardhoes mag niet méér zitten dan 1 snowboard (dus ook géén overige bagage zoals snowboardschoenen, kleding e.d.).
  Extra bagage dient vooraf aangemeld te worden en is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  De kosten per extra stuk bagage bedragen € 30,- per retour / € 20,- per enkele reis. Niet aangemelde bagage kost € 30,- per enkele reis en kan alleen vervoerd worden bij voldoende beschikbaarheid.

  Bagage welke niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen en niet aangemelde extra stuks bagage waar geen plaats meer voor is, kan door de chauffeurs geweigerd worden.

  Zorg er altijd voor dat er labels aan uw bagage zijn bevestigd voorzien van naam, adres en bestemming. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw bagage.

   

  Boeking

  Hoe kan ik boeken?

  Online-boeking: bij "Zoek & Boek uw pendel" wordt u verder geholpen door het boekingsproces.
  Een online reservering komt tot stand door de verzending van het boekingsformulier gevolgd door de Ideal betalingsprocedure.
  Ter bevestiging ontvangt u direct uw factuur en ticket per email.

  Telefonische boeking: U kunt ook telefonisch reserveren. Houdt alstublieft de voor- en achternamen en geboortedata van alle reizigers klaar. 
  De boekingskosten bedragen € 25,- per boeking. Als een reservering telefonisch of schriftelijk tot stand komt ontvangt u een factuur en betaallink per e-mail.

  Op het moment dat u alle gegevens heeft doorgegeven en akkoord bent gegaan met de voorwaarden, beschouwt De Sneeuwberg dit als een definitieve boeking. Bij wijzigingen en annuleringen worden de geldende voorwaarden gehanteerd. Klik hier voor onze algemene voorwaarden.

  Tot wanneer voor vertrek kan ik boeken?

  U kunt tot kort voor vertrek boeken bij voldoende beschikbaarheid. In de module "Zoek en Boek" kunt u kijken of de datum nog beschikbaar is. Mocht deze niet meer boekbaar zijn dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.

  Is het mogelijk om een wijziging aan te brengen in mijn boeking?
  Wijzigingen zoals naam, datum, bestemming, op- en uitstaplocatie kunnen tot 5 dagen voor de vertrekdag worden doorgeven.
  LET OP: De wijziging wordt doorgevoerd op voorwaarde dat uw wijziging operationeel uitvoerbaar is. 
  Er wordt € 25,00 per wijziging in rekening gebracht plus de eventuele door de wijziging ontstane extra kosten.
  Wanneer en hoe ontvang ik de reisbescheiden?

  De reisdocumenten worden meteen na uw boeking verzonden. De factuur is tevens uw instapbewijs/voucher. In het geval dat u geen e-mailadres op heeft gegeven bij de boeking ontvangt u de reisdocumenten per post. De terugrit tijd vanaf uw bestemming in Oostenrijk of Italië ontvangt u van uw chauffeur/reisleider en tevens sturen wij deze gegevens per e-mail aan u. U ontvangt geen aanvullende papieren met betrekking tot uw reis.  

  Hoe vind ik een passende reis naar een wintersport bestemming?

  Hebt u een gewenste periode voor uw wintersportvakantie, gebruik dan de zoekmachine Zoeken & Boeken. Daarbij kunt u o.a. zoeken naar het gewenste wintersport gebied in Oostenrijk of Italië en het aantal personen. Wij zorgen voor het busvervoer naar de gekozen bestemming en u boekt zelf een wintersport accommodatie.

  Is het mogelijk om een enkele reis te boeken?

  Ja, u kunt bij ons een enkele reis vanuit Nederland naar de gekozen wintersportbestemming reserveren. Vervolgens kunt u eventueel op een later moment een terugreis boeken naar Nederland. U kunt ook een enkele reis vanuit Oostenrijk of Italië reserveren.

  Verzekering

  Zijn wij verzekerd in de pendelbus naar onze wintersport bestemming?

  Ja, in de bus of touringcar bent u verzekerd. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Bakker Travel heeft zich verzekerd voor deze wettelijke norm. Deze verzekering is geldig wanneer u in de bus bent. Zodra u bent uitgestapt is deze verzekering uiteraard niet meer van toepassing. Hiervoor kunt u bij ons een reisverzekering afsluiten.
  Bagage is alleen met reisverzekering gedekt.

  Kan ik een reis- en annuleringsverzekering regelen bij de Sneeuwberg?

  U kunt een verzekering afsluiten bij de Sneeuwberg. De Sneeuwberg heeft een samenwerking met de 'Europeesche verzekeringen'. Wij bieden een basis reisverzekering, inclusief de dekkingen voor geneeskundige kosten en ongevallen aan. De kosten voor deze verzekering bedragen € 1,67 per persoon per dag. U kunt deze verzekering uitbreiden met de dekking Skiën en Snowboarden, de toeslag hiervoor bedraagt € 1,00 per persoon per dag. De kosten voor een annuleringsverzekering bedragen 5,5% van de reissom. Per afgesloten verzekering bedragen de poliskosten  € 4,24.

  Klik hier voor het overzicht van de Europeesche verzekeringen.