FAQ


Veelgestelde vragen aan de Sneeuwberg over busvervoer en buspendels naar de Wintersportbestemmingen in Oostenrijk en ItaliëIs het dragen van een veiligheidsgordel noodzakelijk in de bus?

Ja, in een rijdende bus of touringcar is het voor alle passagiers verplicht om de veiligheidsgordels te dragen, mits die in de bus aanwezig zijn. Wanneer deze aanwezig zijn is het dragen ervan verplicht en is het verboden om te lopen in een rijdende bus, behalve voor een toiletbezoek.

Mag ik roken in de bus?

Nee, sinds de wijziging in de tabakswet is het strikt verboden om te roken in de bus of touringcar. Onderweg stoppen wij voor een consumptie waarbij er ook gelegenheid is om te roken.

Wat kan ik verwachten in een luxe touringcar?

Elke luxe touringcar is voorzien van bar, toilet en dvd. Alle stoelen zijn uitgerust met een voeten steun, de rugleuning is verstelbaar en er is meer beenruimte dan bij een normale stoel.

Hoe lang mag een chauffeur eigenlijk rijden?

Dit is geregeld in het Arbeidstijdenbesluit ('rijtijdenwet'). Deze is verdeeld tussen werktijd en rijtijd. Onder werktijd wordt alle tijd verstaan, dat een chauffeur aan het werk is inclusief wachttijd, pauzes en rijtijd. Rijtijd is de werkelijke tijd dat een chauffeur aan het rijden is. Stilstaan in een file is rijtijd. De rijtijdenwet kent uitzonderingen maar in grote lijnen mag een chauffeur per dag 9 uur rijden en maximaal (incl. rijden) 15 uur werken. Daarna dient er verplicht een periode van 11 uur aaneengesloten rust te zijn (incidenteel 9 uur). De touringcars worden altijd bestuurd door twee ervaren chauffeurs en voldoen aan de strenge veiligheidseisen volgens de ISO certificering. Op de site van IVW (Inspectie van Verkeer en Waterstaat) vind u hierover meer informatie.

Zijn wij verzekerd in de pendelbus naar onze wintersport bestemming?

Ja, in de bus of touringcar bent u verzekerd. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Bakker Travel heeft zich verzekerd voor deze wettelijke norm. Deze verzekering is geldig wanneer u in de bus bent. Zodra u bent uitgestapt is deze verzekering uiteraard niet meer van toepassing. Hiervoor kunt u veelal (bij ons) een reisverzekering afsluiten.
Bagage is alleen met eigen reisverzekering gedekt.

In welke periode rijdt de Sneeuwberg naar de wintersport bestemmingen?

De Sneeuwberg busreizen rijdt in de wintermaanden van half december tot half maart naar de diverse wintersport bestemmingen in Oostenrijk en Italië.

Kan ik een reis- en annuleringsverzekering regelen bij de Sneeuwberg?

U kunt een verzekering afsluiten bij de Sneeuwberg. De Sneeuwberg heeft een samenwerking met de 'Europeesche verzekeringen'. Wij bieden een basis reisverzekering, inclusief de dekkingen voor geneeskundige kosten en ongevallen aan (via De Europeesche). De kosten voor deze verzekering bedragen € 1,47 per persoon per dag. U kunt deze verzekering uitbreiden met de dekking Skiën en Snowboarden, de toeslag hiervoor bedraagt € 1,25 per persoon per dag. De kosten voor een annuleringsverzekering bedragen 5,5% van de reissom. Per dossier bedragen de poliskosten € 4,25.

Hoe vind ik een passende reis naar een wintersport bestemming?

Hebt u een gewenste periode voor uw wintersportvakantie, gebruik dan de zoekmachine Zoeken & Boeken. Daarbij kunt u o.a. zoeken naar het gewenste wintersport gebied in Oostenrijk of Italië en het aantal personen. Wij zorgen voor het busvervoer naar de gekozen bestemming en u boekt zelf een wintersport accomodatie.

Hoe kan ik boeken?

Online-boeking: na de keuze uw bestemming en het aantal personen wordt u verder geholpen door het boekingsproces.
Telefoonboeking: U kunt ook telefonisch reserveren. Houdt alstublieft de voor- en achternamen en geboortedata van alle reizigers klaar. 
De kosten bedragen €3,- per boeking.

Worden wij rechtstreeks naar onze wintersport bestemming gebracht?

Een beperkt opstapschema zorgt voor een bijzonder vlot verloop van de buspendel door Nederland. Bijzonder en uniek is dat u, nadat u bent ingestapt, vrijwel altijd plaats heeft genomen in de touringcar die u rechtstreeks naar uw bestemming in Oostenrijk of Italië brengt.

Tot wanneer voor vertrek kan ik boeken?

U kunt tot uiterlijk 15 uur voor vertrek boeken bij voldoende beschikbaarheid. De betaling gebeurt of per overschrijving of per creditcard. Bij boekingen op korte termijn, dat wil zeggen vanaf ca. 2 weken voor reisbegin, bevelen wij u echter de betaling per creditcard of PayPal aan, omdat wij anders een betalingsbewijs van u nodig hebben. Pas nadat het geldige bewijs van uw online overschrijving bij ons aangekomen is, ontvangt u de reisdocumenten per e-mail.

Is het mogelijk om een wijziging aan te brengen in mijn boeking?

Het aanbrengen van een wijziging in de boeking kan tot 2 weken voor vertrek naar uw wintersport bestemming. Hierna is wijzigen niet meer mogelijk. Bij elke wijziging wordt een bedrag van €10 in rekening gebracht.

Is er voor kinderen een ander tarief dan voor volwassenen?

Ja, kinderen tot 3 jaar reizen gratis mee (géén eigen zitplaats). Voor kinderen tot 12 jaar hanteren wij een kinderkorting. Deze korting ligt tussen de €15,- en €30,- euro voor een enkele reis afhankelijk van periode en bestemming van uw favoriete wintersport bestemming.

Is het mogelijk om een enkele reis te boeken?

Ja, u kunt bij ons een enkele reis vanuit Nederland naar de gekozen wintersportbestemming. Vervolgens kunt u eventueel op een later moment een terugreis boeken naar Nederland.

Kan ik opstappen vanuit mijn woonplaats?

Sneeuwberg maakt gebruik van verschillende opstapplaatsen in Noord Holland.Ook hebben wij een opstapplaats in Den Haag en Rotterdam. Deze plaatsen worden echter alleen als opstapplaats ingezet bij voldoende deelname.

Wanneer en hoe ontvang ik de reisbescheiden?

De reisdocumenten worden meteen na uw boeking verzonden. In het geval dat u geen e-mailadres op heeft gegeven bij de boeking ontvangt u de reisdocumenten per post. In beide gevallen wordt de voucher enkel op naam van de hoofdboeker opgesteld. Deze is echter geldig voor alle reisdeelnemers.

Op welke dagen vertrekt de bus naar de wintersport bestemmingen in Oostenrijk en Italië?

In de winterperiode van december tot maart vertrekt er vanaf de verschillende opstapplaatsen in Noord Holland een bus naar de populaire wintersportgebieden. U komt zaterdagochtend aan op uw wintersport bestemming.

Hoeveel bagage mag ik meenemen in de bus?

In verband met de beperkte bagageruimte in de bus of touringcars zijn er bagage voorschriften.

Per persoon mag het volgende worden meegenomen: 

 • 1 koffer of reistas van normaal formaat (max. 80x70x30 cm en max. 20 kg)
 • 1 ski- of snowboarduitrusting - bij een snowboard moeten de bindingen verwijderd zijn
 • 1 stuk handbagage (max. 40 x 25 x 20 cm en max ca. 2 kg)

 • Extra bagage dient vooraf aangemeld te worden en is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  De kosten per extra stuk bagage bedragen € 15,- per retour / € 10,- per enkele reis. Niet aangemelde bagage kost € 20,- per enkele reis en kan alleen vervoerd worden bij voldoende beschikbaarheid.

  Bagage welke niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen en niet aangemelde extra stuks bagage waar geen plaats meer voor is, kan door de chauffeurs geweigerd worden.

  Om problemen te voorkomen dient u alle bagage duidelijk van naam, adres en bestemming te voorzien. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw bagage.

   

  Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?
  Zijn er vragen? Bel ons:
  bel+31 (0)75 621 61 56
  Volg ons!
  facebook
  De Sneeuwberg maakt onderdeel uit van

  Bakker Travel BV
  Kwaliteitsgaranties

  Bakker Travel BVBakker Travel BV