Busreizen Oostenrijk en Italië 

webshop facebook
tel+31 (0)75 621 61 56

Reisinformatie wintersport busreizen

Lees alle aanvullende informatie over uw busvervoer naar uw wintersportvakantie in Italië of Oostenrijk.

De Sneeuwberg wintersportbus neemt u mee naar luxe wintersportoorden in Oostenrijk en Italië. Vanuit diverse plaatsen in Nederland vertrekken wij in de periode van 20 december 2024 tot en met 7 maart 2025.

Elke vrijdag vertrekken de luxe Royal Class touringcars van Bakker Travel om u naar uw wintersportbestemming van uw keuze te brengen. Dit alles tegen een zeer aantrekkelijke prijs!

Aankomsttijd terugreis

Ook tijdens de terugreis reist u in de nacht. U komt de volgende dag in de (loop van de) ochtend aan in Nederland, afhankelijk van de door u gekozen uitstapplaats.

Baby mee

Kinderen tot 3 jaar tellen niet mee als passagier. Een baby mag desgewenst op schoot worden vervoerd, mits de ouder zit op een stoel met veiligheidsgordel en deze ook draagt. Het kind zit los op schoot. Uit het oogpunt van veiligheid en comfort, en zeker op langere afstanden, adviseren wij om voor kinderen tot 3 jaar een eigen zitplaats te reserveren. Op deze zitplaats kan een maxi-cosi met de veiligheidsgordels bevestigd worden. Het kind kan dan met de gordels in de maxi-cosi worden vastgezet.

Bagage

In verband met de beperkte bagageruimte in de bus of touringcars zijn er bagage voorschriften. Het is niet toegestaan voor andere dan uzelf bagage mee te nemen.

Per persoon mag het volgende worden meegenomen: 

 • 1 koffer of reistas van normaal formaat (max. 80x70x30 cm en max. 20 kg)
 • 1 paar ski's (met stokken) of één snowboard * 
 • 1 paar ski- of snowboardschoenen
 • 1 stuk handbagage (max. 40 x 25 x 20 cm en max ca. 2 kg)

 • * Bij een snowboard is het verplicht om de bindingen van het board af te halen. In een snowboardhoes mag niet méér zitten dan 1 snowboard (dus ook géén overige bagage zoals snowboardschoenen, kleding e.d.).
  Extra bagage dient vooraf aangemeld te worden en is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  De kosten per extra stuk bagage bedragen € 30,- per retour / € 20,- per enkele reis. Niet aangemelde bagage kost € 30,- per enkele reis en kan alleen vervoerd worden bij voldoende beschikbaarheid.

  Bagage welke niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen en niet aangemelde extra stuks bagage waar geen plaats meer voor is, kan door de chauffeurs geweigerd worden.

  Zorg er altijd voor dat er labels aan uw bagage zijn bevestigd voorzien van naam, adres en bestemming. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw bagage.

   

  Brandstoftoeslag

  Onze prijzen zijn samengesteld op basis van het prijsniveau van de brandstof van ca. € 1,30 - € 1,35. Met enige fluctuatie is rekening gehouden, echter niet met enorme prijsverhogingen, om zo toch scherpe prijzen te kunnen bieden. De ANVR-reisvoorwaarden geven ons de mogelijkheid om extreme prijsstijgingen door te belasten aan de consument. Bij 5 % stijging zal de toeslag uitkomen op € 5,- per persoon per retour, inclusief administratiekosten. Indien de dieselprijs nog hoger is, zal de toeslag naar verhouding worden aangepast.

  Consumpties in de bus

  U mag meegebrachte consumpties nuttigen in de bus. Alleen geen sterke drank en junkfood (Hamburgers etc.). Bij overmatig gebruik van alcohol kan u de toegang tot de touringcar ontzegd worden. Kosten hieruit voortvloeiend zijn voor eigen rekening.

  DVD

  Alle bussen beschikken over een stereo geluidsinstallatie, evenals over een dvd systeem. Gedurende de reis zullen de chauffeurs voor gezellige muziek en een leuke film zorgen.

  Huisdieren

  Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen in de bussen van de Sneeuwberg.

  Keurmerk

  Pendelbusreizen worden uitgevoerd met luxe touringcars die voorzien zijn van een toilet en dvd. In de bus zijn  Royal Class stoelen beschikbaar, dit zijn stoelen met een voetensteun en een verstelbare rugleuning. Daarbij is er meer beenruimte dan bij een normale stoel. Onze touringcars worden bestuurd door ervaren en gekwalificeerde chauffeurs. De bussen zijn voorzien van goede winterbanden en indien nodig sneeuwkettingen zodat u snel en veilig naar uw bestemming wordt gebracht. Voor meer informatie over KIWA certificeringen, KIWA (klik hier).

  Minimum aantal deelnemers

  Voor alle reizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25, bij twee weken voor de vertrekdatum. Indien er minder dan 25 reizigers hebben geboekt, heeft de Sneeuwberg het recht om de reis te annuleren.

  Nachtrust

  Rond 00.30 uur zal de nachtrust ingaan. Radio en TV zijn dan uit, de noodzakelijke nachtverlichting wordt gevoerd en er worden geen stops meer gehouden voor de passagiers.

  Niet roken

  De Sneeuwberg buspendel rijdt met rookvrije bussen. Het is voor de reizigers en de chauffeurs verboden om te roken in de bus. De bus zal tijdens de reis geregeld even stoppen voor een korte (rook)pauze.

  Opstapplaatsen

  De Sneeuwberg is de enige pendelbus aanbieder voor wintersport reizen zonder overstap op een centraal wisselpunt. U stapt, uitzonderingen daar gelaten, in de wintersportbus die u ook naar uw bestemming brengt. Dus u heeft minimale reistijd en maximaal plezier van uw wintersport vakantie.

  Indien wij te weinig passagiers hebben voor een op- of uitstapplaats, dan behoudt de Sneeuwberg zich het recht voor deze plaats niet aan te doen. Mocht het zo zijn dat een reeds geboekte op- of afstapplaats vervalt dan vergoedt de Sneeuwberg achteraf uw treinkaartje tweede klasse naar de dichtstbijzijnde op- of uitstapplaats. Als u een boeking maakt waarbij de reizigers in verschillende plaatsen willen opstappen dan kan de Sneeuwberg nooit garanderen dat alle reizigers uiteindelijk met dezelfde bus naar de bestemming reizen. Dit geldt ook voor verschillende boekingen.

  Pendelbus

  De Sneeuwberg wintersport pendelbus rijdt zonder overstap richting de sneeuw. U reist altijd in de nacht naar uw wintersportbestemming, zodat u hier de volgende morgen uitgerust aankomt.  Het is mogelijk dat bij vertragingen als gevolg van onvoorziene omstandigheden het aantal stops beperkt zal worden. De Sneeuwberg is niet aansprakelijk voor vertragingen die ontstaan door weersomstandigheden, pech, technische storingen, verkeersdrukte of andere onvoorziene zaken.

  Reisdocumenten

  Paspoort / Identiteitskaart
  Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid in het bezit te zijn van een geldig grensdocument (paspoort of identiteitskaart). Houdt uw grens- en reisdocumenten altijd in uw handbagage, zodat u ze direct bij de hand heeft als er om gevraagd wordt. Dit voorkomt vertragingen bij de douane. Het is niet toegestaan om met een verlopen paspoort/identiteitskaart te reizen. Zorg er daarom altijd voor dat u een geldig paspoort of geldige identiteitskaart bij u hebt.

  Reisduur

  Wij vertrekken op vrijdagavond vanuit Nederland en zaterdagavond vanuit Oostenrijk of Italië. Aankomst op bestemming is afhankelijk van de drukte en de route. Normaal gesproken komt u zaterdagochtend tussen 08.00 uur en 11.00 uur aan op uw bestemming. De terugrit tijd vanaf uw bestemming in Oostenrijk of Italië sturen wij in de week voor vertrek per e-mail aan u en tevens worden deze doorgegeven door de chauffeurs op de heenweg. De tijden van de terugreis zijn meestal tussen 20.00 uur en 23.30 uur zijn op zaterdagavond, zodat de bus zondagochtend weer in Nederland is.

  Bij groepsboekingen kunnen er aparte dagen en tijden worden aangehouden.

  Royal Class

  In de wintersportbus zijn Royal Class stoelen beschikbaar. Dit zijn stoelen met een voetensteun, de rugleuning is verder verstelbaar en er is meer beenruimte dan bij een normale stoel.

  Stoelindeling

  Niet iedereen krijgt een vaste zitplaats in de bus aangewezen. De buschauffeurs wijzen de stoelen toe aan de passagiers zodat iedereen van dezelfde reservering bij elkaar kan zitten indien mogelijk.

  Toilet

  Gebruik van toilet aan boord touringcar
  Alle touringcars zijn voorzien van een toilet. Gebruik dit toilet alleen bij dringende noodzaak. Het kan voorkomen dat een toilet gesloten is tijdens de terugreis. Dit heeft als reden dat de tank van het toilet al op de heenreis vol is geraakt. Door de strenge Europese milieuwetgeving mogen deze tanks alleen in speciale containers worden geleegd. Wij adviseren u dan ook zo veel mogelijk gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen tijdens de stops onderweg.

  Uitsluiting van deelname

  Overtreding van de regels alsmede het vertonen van wangedrag kan tot gevolg hebben dat de toegang tot de bus voor de verdere reis ontzegd zal worden. De verantwoordelijkheid, en alle verdere gevolgen hiervan liggen geheel bij de deelnemer zelf.

  Uitstapplaatsen

  De Sneeuwberg streeft ernaar om alle gasten direct bij hun geboekte uitstapplaats af te zetten, zodat u nauwelijks hoeft te lopen met uw bagage. Alleen in de situaties dat sneeuwval of plaatselijke omstandigheden en/of bepalingen dit onmogelijk maken, wordt u op een uitstapplaats zo dicht mogelijk bij de geboekte uitstapplaats afgezet. U dient de verdere afstand dan te voet of per taxi (eigen kosten) af te leggen.

  Op sommige vertrekdata brengt de bus u naar een centrale plaats in het dal vanwaar een door ons geselecteerd plaatselijk transferbedrijf het verdere vervoer van of naar uw accommodatie zal verzorgen. De kosten hiervan zijn natuurlijk wel inclusief. Alleen wanneer het logistiek gezien noodzakelijk is, kunnen wij gebruik maken van diensten van andere busondernemingen. In deze gevallen zijn wij afhankelijk van de op- en uitstapplaatsen van deze organisaties en zijn de kosten voor eventueel (taxi-)vervoer naar uw accommodatie voor uw eigen rekening.